Uw oldtimer gewoon goed verzekerd

Oldtimer? Youngtimer? Klassieker?


Geen zorgen, Ferdie Eelman Financiële Advisering | Financieel Zeker kan ze allemaal verzekeren!

Als u een klassieker koopt, bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat u de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn tientallen verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk, gewicht...), uw leeftijd, het gebruik van de klassieker en het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd.

De verzekeraars baseren hun premie op bovenstaande kenmerken. Om de beste keuze voor uw autoverzekering te kunnen vinden hebben we deze gegevens nodig. Wij gaan dan op zoek naar de klassiekerverzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Oldtimerverzekering

In tegenstelling tot een reguliere autoverzekering houdt een oldtimerverzekering rekening met tal van zaken waar u als oldtimereigenaar mee te maken kunt krijgen.

Zo wordt de premie berekend op basis van de taxatiewaarde van uw oldtimer. Ook het gebruik van uw auto wordt daarin meegenomen. Oldtimers worden voornamelijk voor recreatieve doeleinden gebruikt en hebben daarom minder kilometers op de teller. Hierdoor betaalt u vaak minder premie. De meeste verzekeraars eisen mede daarom dat oldtimereigenaren daarnaast ook een reguliere auto voor dagelijks gebruik op hun naam hebben staan.

De polisvoorwaarden en premies voor uw oldtimerverzekering kunnen per verzekeraar flink verschillen.

Semi-oldtimerverzekering

Een semi-oldtimerverzekering is goedkoper als een standaard autoverzekering, aangezien er vooral naar het bouwjaar wordt gekeken en het gebruik. Terwijl bij de gewone autoverzekering ook wordt gekeken naar de cataloguswaarde van toen en het aantal schadevrije jaren.

De semi-oldtimerverzekering gaat veelal tot maximaal 10.000 kilometer per jaar. Hogere kilometrages zijn ook mogelijk, maar zijn op aanvraag.

Algemene informatie over deze verzekering


Als u een klassieker koopt, bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat u de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn tientallen verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk, gewicht...), uw leeftijd, het gebruik van de klassieker en het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd.

De verzekeraars baseren hun premie op bovenstaande kenmerken. Om de beste keuze voor uw autoverzekering te kunnen vinden hebben we deze gegevens nodig. Wij gaan dan op zoek naar de klassiekerverzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Maak hier een afspraak!

 

Vraag bij Ferdie Eelman Financiële Advisering | Financieel Zeker om een goéd advies!


Kies de juiste dekking en betaal niet te veel premie!